čtvrtek 29. října 2020

Přírůstky do školní knihovny

Na druhém stupni se nám v průběhu září a října rozrostla knihovnička. Nakoupili jsme plno knih vhodných právě pro žáky 6. - 9. ročníku.

Děti se na knížky vrhly a hned si plno z nich rozpůjčovaly domů. Nenajdete tu ani Jiráska, ani Babičku Boženy Němcové, ale snažíme se o to, aby se k dětem dostala moderní světová i česká literatura.

A tak v naší knihovně najdete umělecké knihy, velkoformátové obrazové publikace, ale i Petra Síse, Jana Wericha nebo Martina Vopěnku. Z žánrů jsme nezapomněli ani na válečnou literaturu vhodnou pro starší školní věk, máme tu plno knížek poezie (nechybí např. Jaroslav Seifert), ale i sci-fi romány, komiksy nebo fantasy. Vybere si zkrátka každý. Podívejte se: 












Dnes jsme knihovničku doplnili... Vy jste zatím na distanční výuce, ale třeba vás potěší, že v knihovně na vás čekají nové tituly, podívejte se:

Doporučujeme určitě autora Shauna Tana a jeho Nový svět nebo Cikádu, pro milovníky fantazy tu jsou nové řady a na své si přijdou i milovníci válečných knížek nebo příběh puberťáků Bóži a Růži v knize Všichni sou trapný.


Žádné komentáře:

Okomentovat