neděle 5. dubna 2020

Origami husy... a jak se máme?

Další týden učení z domova máme za sebou. Dělo se toho zase plno, aspoň o některé střípky se chceme podělit.

Pravidelně se setkáváme na Skypu i chat konferenci na WhatsAppu. S každým komunikujeme ještě individuálně. Někdo je hodně aktivní, někdo méně, o někom celý týden skoro nevíme. To je realita a musíme to společně nějak zvládnout.

Co jsme tento týden zažili?

Jedním z úkolů bylo složit origami létající husu. Šlo o úkol z matematiky, ale někdo to propojil s výtvarkou a husu krásně vybarvil a dozdobil. Třeba Ela, jak nám ukazuje ve svém videu.



Některým se dařilo dobře, jiní mi napsali, že je to nad jejich síly. Respektuji to, taky jsem to zkoušela a moc mi to nešlo :



Dlouhodobějším úkolem bylo sepsat, jak se nám v domácím učení daří, co nám pomáhá, s čím máme potíže a na co bychom si někdy chtěli vzpomenout... Mám radost, že někteří si s úvahami dali docela práci... Někdo to chtěl mít i rychle za sebou, tak tam napsal to nejjednodušší. Ale to je každého zodpovědnost, jak k úkolům přistoupí.





Děti začínají vymýšlet a hledat a nabízet další úlohy k přemýšlení. A tak tento týden proběhlo mnoho debat na společném sdíleném prostoru. Nebylo jednoduché vyřešit třeba tuhle hádanku, kterou nám podsunuli sedmáci:


Někteří se věnují i dalším aktivitám. Karel pomáhal svému bratrovi s výrobou štítů pro lékaře. Tiskli na 3D tiskárně. Jsme na tebe pyšní, Karle!


A ostatní se taky učí se členy své rodiny, třeba s těmi kočičími. Díky za fotku, Verčo!


Někdo vyjel na chatu a učí se pod stromy. Někdo sedí doma a věnuje se škole tam.



Taky nám napadl sníh, ne všude. Tak se s námi spolužáci z míst, kde sněžilo, podělili:


Společně jsme si zahráli Kahoot na téma Amerika. Šlo nám to :) Tenhle týden vyhrál Jonáš H., gratulujeme!



A jak se vídáme? Aspoň takhle:



Stýská se nám. Ale my to společně zvládneme...


Žádné komentáře:

Okomentovat